Állandó programjaink

  • Aktuális ajánlataink

    Nézzen rá ajánlatainkra, biztosan talál Önnek vonzót!

Január

Miklósfai Répafőző Fesztivál

A Miklósfai Közművelődési és Városszépítő Egyesület, valamint a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület még 2001-ben indította útjára a kerekrépafőző versenyt azzal a céllal, hogy felkarolja, s megőrizze a városrészre jellemző gasztronómiai hagyományt. Az elmúlt több mint tíz esztendő  során a rendezvény országos hírűvé nőtte ki magát. A csülkös-babos répafőzés hivatalos világrekordját is ezen rendezvény résztvevői tartják, 2009-ben ugyanis 1752 adag ételt főztek.

 

Bethlen-bál

A januári báli szezon kiemelkedő eseménye a polgári hagyományokat felelevenítő program gróf Bethlen Istvánnak, Magyarország egykori miniszterelnökének, Nagykanizsa országgyűlési képviselőjének nevét viseli. A bál az összefogást erősíti, amellyel a kanizsaiak városukat építik.

 

Nagykanizsai Országos Fánkfesztivál

A Fánkfesztivál fánksütő versenyre, fánk kóstolásra és egy vidám farsangi felvonulásra invitálja minden évben a helyi polgárokat és az ide látogató turistákat. A szervezők évről évre bebizonyítják, hogy egy olyan egyszerű népi ételt, mint a fánk, milyen sokféle módon és milyen gazdag ízvilággal lehet még ma is elkészíteni.

 

Április

Város Napja

A hagyományokat követve, 1998 óta április végén kerül megrendezésre a város napja programsorozat. A kétnapos rendezvényen minden korosztály megtalálhatja a kedvére valót, hiszen zenés és színpadi előadások, csapatjátékok, sokszínű kirakodóvásár és vidám, tavaszi hangulat várja az érdeklődőket. A program elmaradhatatlan része a színes, történelemre utaló jelmezeket, gólyalábasokat és rövid produkciókat is bemutató felvonulás. Az estéket neves és népszerű előadók, a rendezvényt tűzijáték zárja.

Június

Sárkányhajó Bajnokság

Nagykanizsa egyik legszebb, fáktól övezett pihenőövezetében, a festői Csónakázó-tónál 2008. óta júniusban: sárkányhajók szelik a vizet. A “vérre menő” küzdelmet zenés, szórakoztató programok kísérik, így igazi fesztiváli hangulat vezeti be a nyarat. Néhány éves története alatt a kanizsaiak egyik kedvelt rendezvényévé vált a Sárkányhajó Bajnokság, amelyre ma már az ország távoli pontjairól is érkeznek csapatok. Több ez, mint sportverseny – igazi fesztivál , igazi közösségi élmény!

 

Sör- és Fúvószenei Fesztivál

Régi hagyomány újrafogalmazva. Amellett, hogy a híres bajor sörfesztivál hangulatát szeretnék becsalni a zalai dombok közé, felidézzük a régi, nagy, kanizsai sörfesztiválokat is. A finom sörök mellett a Fúvószenekari találkozó résztvevői biztosítják a jó hangulatot. A város egykoron a magyar sörgyártás egyik fellegvára volt, és talán egyszer újra az lehet, hiszen a tudás és a kiváló minőségű víz megmaradt.

 

Július, Október

Cserfő Jazzland, Kanizsa Nemzetközi Jazz- és Világzenei Fesztivál

Nagykanizsán évtizedek óta hagyománya van a jazznek, ezért két fesztivál is tiszteleg a zene eme műfaja előtt. A Cserfő Jazzland-et 1995-ben rendezték meg először. Baráti együttzenélésből alakult ki a július közepi országos hírű fesztivál. Az ősz közepén zajló nemzetközi jazzfesztivál pedig már négy évtizedes múltra tekint vissza. Bár neve az idők folyamán többször változott, az igényes jazz zene rajongóit sosem hagyta cserben. A két napos rendezvényeken a hazai és külföldi jazz valamint világzenei előadók legjobbjai lépnek fel a színpadon.

 

Szeptember

Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál

Nagykanizsa a Dödölle fővárosa! A kedvelt krumplis ételnek, a dödöllének nagy hagyománya van Zala megyében. Bár hasonló étkekkel az ország különböző tájegységein is találkozhatunk, de a zalai dödölle és annak sokszínű elkészítése és felhasználása méltón érdemel meg egy kétnapos fesztivált. Bár hajdanán a szegények eledeleként tartották számon, mára már az előkelő éttermek is büszkén szerepeltetik étlapjukon a dödöllét.

A kulturális programokkal tarkított gasztronómiai fesztiválon profi és amatőr főzőcsapatok mérhetik össze kulináris jártasságukat a dödölle és más népi ételek készítésében. 2006-ban Guinness rekord is született, 2500 adag dödölle egy üstben való elkészítésével.

Aktuális ajánlatok